Pages

Sunday, December 4, 2011

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ/CHEC DE POST

Και το αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό.Μπορούμε να το κάνουμε και σε τετράγωνο ταψί και να το κόψουμε σε κομματάκια σαν πάστα.
Dulcele preferat in timpul postului.Putem sa il facem si in tava dreptunghiulara si sa o taiem ca pe prajitura.

Χρειαζόμαστε:
500γ αλεύρι
300γ ζάχαρη
6 κ.σ.κακάο
2κ.σ.baking powder
1κ.γ.σόδα μαγειρέματος
ένα φιάλη εσάνς ρούμι
10 κ.σ.ηλιέλαιο
1,5 κούπα νερό
Για το γλάσο:
4κ.σ. κακάο
6κ.σ.νερό
4κ.σ.άχνη
150γ μαργαρίνη
Avem nevoie de:
500g faina
300g zahar
6 linguri cacao
2 linguri praf de copt
o lingurita de bicarbonat
o sticluta cu esenta de rom
10 linguri ulei de floarea soarelui
1,5 cana de apa
Pt.glazura avem nevoie de:
4 linguri cacao
6 linguri apa
4 linguri zahar praf
150g margarina
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking,τη σόδα και το κακάο.Χτυπάμε σε ένα μπόλ τη ζάχαρη με το λάδι,μια πρέζα αλάτι και το ρούμι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.Βάζουμε στο φούρνο.Μετά από 40 λεπτά ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα αν έχει γίνει.Όταν είναι έτοιμο το βγάλουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα.Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά για λίγα λεπτά.Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.Αφήνουμε να κρυώσει.Όταν έχουν κρυώσει κόβουμε το κέικ στη μέση και αλείφουμε με το μισό γλάσο το κάτω κομμάτι.Βάζουμε από πάνω και το άλλο κομμάτι και το αλείφουμε με το υπόλοιπο γλάσο.
Incalzim cuptorul la 180C.Amestecam faina cu praful de copt,cu bicarbonatul si cu cacaoa.Batem intr-un bol zaharul cu uleiul,un pic de sare si cu romul.Adaugam incet,incet amestecul de faina amestecand intr-una.Amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase.Ungem cu ulei forma de chec si tapetam cu faina.Punem aluatul de chec si dam la cuptor.Dupa 40 de minute facem testul cu scobitoarea.Cand e gata scoatem si lasam sa se raceasca in forma.Intre timp facem glazura.Intr-o craticioara punem toate ingredientele si lasam cateva minute pe foc sa se imbine toate ingredientele.Amestecam bine si lasam sa se raceasca.Cand sunt reci amandoua taiem checul in doua si ungem partea de jos cu jumatate din glazura.Punem peste glazura partea de sus.Ungem checul cu restul de glazura. 



4 comments:

Eri said...

Πολύ ωραίο Λόρι!

Adela Zilahi said...

Foarte bine arata! Foarte ciocolatos!!! Pupici!!

Lori's kitchen said...

Ευχαριστώ,Έρη!

Lori's kitchen said...

Multumesc,Adela!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...