La prajitura putem folosi orice fructe vrem:cirese,visine,capsuni,caise etc.
Για το γλυκό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτο θέλουμε: κεράσια,βύσσινα,φράουλες,βερύκοκα......
Avem nevoie de:7 oua
7 linguri zahar
8 linguri faina
7 linguri lapte cald
200g unt moale
vanilie
400g capsuni
Separam ouale ;intr-un bol frecam bine galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se albesc.Adaugam laptele,untul si amestecam bine.Adaugam si faina,amestecam bine.Batem albusurile spuma cu 2 linguri de zahar pana se intareste bezeaua si adaugam amestecul cu galbenusuri.Amestecam usor cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza bine compozitiile.
Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava dreptunghiulara.Punem aluatul si pe deasupra, un pic impunse in aluat, punem capsuni feliate.Dam la cuptor la 180 grade C pana se rumeneste si iese scobitoarea curata.Dupa ce se raceste taiem prajitura si pudram cu zahar praf.
Υλικά:
7 αυγά
7 κ.σ ζάχαρη
8 κ.σ.αλεύρι
7κ.σ.ζεστό γάλα
200γ βούτυρο μαλακό
βανίλια
400γ φράουλες
Ξεχωρίζουμε τα αυγά και σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι που ασπρίζουν .Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και χτυπάμε καλά.Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Χτυπάμε τα ασπράδια με 2 κ.σ.ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων.Ανακατεύουμε καλά από κάτω προς τα πάνω με αργές κινήσεις.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.Αδειάζουμε το μείγμα και από πάνω βάζουμε φετούλες από φράουλες.Ψήνουμε στους 180 C μέχρι που ροδίζει και η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή.Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη και κόβουμε.
No comments:
Post a Comment