Pages

Monday, February 14, 2011

ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ/DIN DRAGOSTE

Pt.iubitorii de ciocolata e un vis cu gust de ciocolata.Ideea este a Roxanei de pe culinar.ro.Ii multumesc si eu pt.reteta.E nemaipomenita.
Asadar,sa incepem:

Blat1:
70g unt
65g zahar pudra
3 albusuri
60g faina pt.prajituri
15g cacao
Faina pt prajituri se obtine amestecand 95g faina cu 25g amidon porumb dupa care cernem impreuna de 5-6 ori.
Για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι ένα όνειρο με γεύση σοκολάτας.
Για το παντεσπάνι 1
70γ βούτυρο
 65g άχνη ζάχαρη
 3 ασπράδια αυγών
 60g αλεύρι για γλυκά
15g κακάο
Αλεύρι για γλυκά φτιάχνουμε ανακατευοντας95γ αλεύρι και 25γ κορν φλάουερ.Και τα κοσκινίζουμε μαζί 5-6 φορές.
Intr-un bol se freaca bine zaharul cu untul.Se adauga,pe rand,cele 3 albusuri(nebatute)amestecand bine dupa fiecare.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο.Προσθέτουμε,με τη σειρά,τα 3 ασπράδια αυγών.Ανακατεύουμε καλά μετά από καθένα.
La sfarsit adaugam faina si cacaoa.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο.
 
Intr-o tava 28*43 se pune hartie de copt si se decoreaza inimioarele.Dam tava la congelator pana se ingheata pasta.Cand decoratiile sunt inghetate dam cuptorul la 240 C. 

Σε ένα ταψί 28 * 43 βάζουμε χαρτί ψησίματος και φτιάχνουμε καρδούλες.Βάζουμε το ταψί στον καταψύκτη μέχρι να παγώσει η πάστα.Όταν είναι παγωμένες ανοίγουμε το φούρνο στις 240 C.
Blat nr.2:
85g alune macinate
25g faina pt.prajituri
75g zahar pudra
6 galbenusuri
3 albusuri
10g zahar
42g unt topit,dar rece

Για το παντεσπάνι  2
85 γρ φουντούκια αλεσμένα
25γ αλεύρι για γλυκά
75γ άχνη ζάχαρη
6 κρόκους αυγών
3 ασπράδια αυγών
 10g ζάχαρη
42γ λιωμένο βούτυρο, αλλά κρύο

Intr-un bol se cern impreuna faina,alunele macinate si zaharul pudra.Se adauga ,pe rand cele 6 galbenusuri amestecand binedupa fiecare.Separat se bat spuma cele 3 albusuri cu 10 g zahar.Se adauga peste galbenusuri,in 3 randuri.La sfarsit untul topit.

Σἐνα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι,τα αλεσμένα φουντουκιά και η ζάχαρη άχνη.Προσθέτουμε,με τη σειρά τους 6 κρόκους ανακατεύοντας καλά μετά από καθένα.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 3 ασπράδια με 10γ ζάχαρη. Μοιράζουμε τη μαρέγκα στα 3 και τι προσθέτουμε τους κρόκους με τη σειρά.Στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.

Aluatul obtinut se toarna peste decoratiile inghetate si se da la cuptor timp de 6-8 minute.Nu mai mult ca se arde.

Ρίχνουμε την ζύμη πάνω από τις παγωμένες καρδούλες και βάζουμε στο φούρνο για 6-8 λεπτά.Όχι παραπάνω γιατί καίγεται.
Scos de la cuptor se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar ,apoi se rastoarna pe masa de lucru.

Από το φούρνο αφήνουμε  να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη, στη συνέχεια ,το γυρίζουμε στην επιφάνεια εργασίας.
Decupati un cerc cu diametru de 20 cm si laterale pt tava.Cand imbracam tava avem grija decoratiile sa fie pe exterior.

Κόψτε ένα κύκλο με διάμετρο 20 πόντους και πλευρά για το ταψί.Όταν ντύνουμε το ταψί προσέχουμε οι καρδούλες να είναι από έξω.
Crema1:
450g crema de branza
170g ciocolata cu lapte topita
400g lapte condensat dulce
170g ciocolata neagra topita

Κρέμα 1
450γ τυρί κρέμα
170γ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
170γ μαύρη σοκολάτα  λιωμένη
400γ ζαχαρούχο γάλα
Intr-un bol se freaca crema de branza cu cele 170g de ciocolata cu lapte.Se adauga laptele condensat si se amesteca bine.

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τα 170γ σοκολάτα γάλακτος.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Jumatate din crema obtinuta se pune intr-un alt vas,iar peste crema ramasa se adauga cele 170g ciocolata neagra.Cele doua creme se aseaza alternativ pe tort.Cand terminam cremele tortul se da la rece pt 2 ore.

Μοιράζουμε τη κρέμα στα δυο.Τη μισή την ανακατεύουμε με την μαύρη σοκολάτα.Οι δύο κρέμες τοποθετούνται εναλλάξ στην τούρτα.Όταν τελειώνουμε με τις κρέμες βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Crema 2-Spuma de ciocolata
170g ciocolata alba
360g smantana lichida

Κρέμα 2
170γ λευκή σοκολάτα
360 γ κρέμα γάλακτος
Intr-un ibric incalzim120ml smantana si se toarna peste ciocolata alba rupta bucatele.Se amesteca pana se raceste si se ingroasa un pic.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε  120μλ κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα.Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει και πυκνώνει λίγο.
Separat se bate spuma 240ml smantana.Se ia putina frisca si se amesteca cu ciocolata topita.Amestecul de ciocolata se toarna apoi peste frisca si se amesteca usor.Se umple restul tortului.Decoram!

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε σαντιγύ τα 240μλ κρέμα γάλακτος.Παίρνουμε λίγη κρέμα και ανακατεύουμε με λιωμένη σοκολάτα.Το μείγμα σοκολάτας το ρίχνουμε στην σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά.Γεμίσουμε το υπόλοιπο της τούρτας.Διακοσμήστε!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...