Για το φύλλο χρειαζόμαστε:
μισό ποτήρι νερό
3κ.σ.λάδι
λίγο αλάτι
130γ βούτυρο+3κ.σ.αλεύρι
αλεύρι όσο χρειαζετε
Pt.foaie avem nevoie de:
1/2 pahar cu apa
3 linguri ulei
putina sare
130g unt+3 linguri faina
faina cat cuprindeΣ'ενα μπολ βάζουμε το νερό,το λάδι και το αλάτι.Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι που έχουμε ενα ζυμάρι όχι πολύ σφιχτό.Σ'ενα άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με της 3 κουταλιές αλεύρι πολύ καλά.Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα λεπτό φύλλο.Απλώνουμε το βούτυρο πάνω από το φύλλο.Μετά γυρίζουμε το φύλλο σε ρολό.Και το ρολό το κάνουμε σαν σαλιγκάρι.Αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο.Μετά απο 10 λεπτα παίρνουμε το σαλιγκάρι και το ανοίγουμε σε φύλλο.
Intr-un vas punem apa,uleiul si sarea.Incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat nu prea vartos.Mai moale.In alt vas amestecam untul cu cele 3 linguri de faina foarte bine.Intindem aluatul intr-o foaie mai subtire.Intindem untul pe deasupra foii avand grija sa fie peste tot.Dupa aceea indoim foaia ca pe o rulada.Adunam si rulada ca un melc.Lasam 10 minute la frigider sa se odihneasca.Dupa 10 minute luam ''melcul'' si intindem foaia de placinta.
Intr-un vas punem apa,uleiul si sarea.Incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat nu prea vartos.Mai moale.In alt vas amestecam untul cu cele 3 linguri de faina foarte bine.Intindem aluatul intr-o foaie mai subtire.Intindem untul pe deasupra foii avand grija sa fie peste tot.Dupa aceea indoim foaia ca pe o rulada.Adunam si rulada ca un melc.Lasam 10 minute la frigider sa se odihneasca.Dupa 10 minute luam ''melcul'' si intindem foaia de placinta.
No comments:
Post a Comment