Pages

Saturday, April 9, 2011

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ/FASOLE URIASA LA CUPTOR

Για τις νηστίσιμες μερες ειναι οτι πρεπει!Και οχι μονο!
Pt.zilele de post este ce trebuie!Si nu numai!

Χειαζομαστε:
500γ γιγαντες
500μλ σαλτα ντοματας η φρεσκια ντοματα
3 πιπεριές για γεμισμα χρωματιστες κομμενες σε κύβους
2 καροτα κομμενα ροδελες
σελινο
μαιντανο
άνηθο
2 μεγαλα κρεμμύδια ψιλοκομμενα
2 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμενα
αλατι,πιπερι
ενα ποτηρι ελαιολαδο
Avem nevoie de:
500g fasole uriasa
500ml sos de rosii sau rosii proaspete
3 ardei grasi colorati taiati in cuburi mici
2 morcovi taiati rodele     
telina
patrunjel
marar
2 cepe mari taiate marunt
2 catei de usturoi taiat marunt
sare,piper
un pahar ulei de masline
Απο βραδυς βαζουμε τα φασολια να μουλιάζουν σε νερο.Την αλλη μερα τα πλενουμε καλα και τα βραζουμε σε ανάλατο νερο .Οταν αρχίζουν να μαλακώσουν και να ξεφλουδιζουν τα κατεβαζουμε απο την φωτια και θα στραγγιζουμε.Κραταμε λιγο απο το ζουμι που εβρασαν.Σε μια κατσαρολα τσιγαρίζουμε σε λιγο λαδι το κρεμμυδι και το σκορδο.Προσθετουμε της πιπεριες,τα καροτα,το σελινο,τα φασολια και τη ντοματα.Βαζουμε λιγο απο το ζουμι που εβρασαν τα φασολια οσο να τα σκεπαζει λιγο.Ρίχνουμε αλατι και πιπερι,δοκιμαζουμε και βαζουμε στο φουρνο μεχρι θα μαλακώσουν καλα τα φασολια και τα λαχανικα.Δεκα λεπτα πριν βγαλουμε το φαγητο προσθετουμε το λαδι,τον άνηθο και το μαιντανο.Το φαγητο συνδυάζετε πολυ με τουρσι η πικαντικη σαλατα.
Καλη ορεξη!
De cu seara punem fasolea la inmuiat in apa.A doua zi o spalam bine si punem sa fiarba in apa fara sare.Cand incepe sa se moaie o coboram de pe foc si strecuram.Pastram un pic din zeama in care au fiert.Intr-o oala calim un pic ceapa cu usturoiul in putin ulei.Adaugam ardeiul,morcovii,telina,fasolea si rosia.Punem un pic din zeama pastrata cat sa acopere un pic fasolea.Saram,piperam si dam la cuptor pana se moaie bine fasolea si legumele.Zece minute inainte de a scoate mancarea din cuptor punem uleiul,mararul si patrunjelul.Mancarea se potriveste bine cu muraturi sau salate picantice.
Pofta buna!

4 comments:

Unknown said...

o reteta absolut delicioasa! :*

Lori's kitchen said...

Multumesc Andreea!Intr-adevar e foarte buna.Ma bucur ca impartasesc cu cineva din experientele mele culinare.

Νασος Παπαστυλιανού said...

Υπέροχη επιλογή γι' αυτή την εποχή!
Συγχαρητήρια για το υπέροχο blog σου.
Τι γλώσσα είναι αυτή?


http://thalassa-mazi.blogspot.com
http://hilalspage.blogspot.com

Lori's kitchen said...

Ευχαριστώ πολύ,φίλε μου!Ρουμανικά είναι η γλώσσα.Κατάγομαι από 'κει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...