Pages

Monday, July 25, 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΦΕ/INGHETATA CAFEA

Είναι ένα πολύ φίνο παγωτό,με ωραία γεύση καφέ.Λένε ότι ήταν το παγωτό της βασιλικής ρουμάνικης οικογένειας.
 Este o inghetata foarte buna,cu  o aroma fina de cafea.

Χρειαζόμαστε:
4 κρόκους αυγού
200γ ζάχαρη
200γ κρέμα γάλακτος 35%
200γ κρέμα γάλακτος 12%
180μλ συμπυκνωμένος καφές που τον κάνουμε  από 5κ.σ.καφές φίλτρου βρασμένα σε 200μλ νερό.
Στραγγίζομαι καλά και προσθέτουμε 1κ.σ nescafέ.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι που ασπρίζουν.Σε Bain-Marie ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράζει.Αφήνουμε  να κρυώσει 5 λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ξανά σε Β-Μ.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι που η κρέμα μένει στο κουτάλι σαν μία πηχτή σάλτσα.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε  να κρυώσει.Προσθέτουμε  τον καφέ.Ανακατεύουμε πολύ καλά και όταν είναι εντελώς κρύο βάζουμε στο καταψύκτη.
Avem nevoie de:
4 galbenusuri
200g zahar tos
200g smantana 35%
200g smantana 12%
180ml concentrat de cafea obtinut din 5 linguri de cafea macinata fiarta in 200 ml de apa.O strecuram bine si adaugam o lingura de nescafe.
Se bat galbenusele cu zaharul bine pana se albesc.In Bain-Marie incalzim smantana fara sa ajunga la punctul de fierbere.Lasam sa se raceasca 5 minute si adaugam crema de oua peste.Amestecam bine de tot si punem din nou pe BM.Amestecam incontinuu pana cand crema ramane pe lingura ca un sos gros.Dam jos de pe foc si lasam sa se raceasca.Adaugam concentratul de cafea si amestecam sa se incorporeze bine.Cand e rece bine punem in forma si dam la congelator.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...