Pages

Friday, January 29, 2010

Paella cu tocanita greceasca de scoic/Paella με μυδι σαγανακι

Pt.paella avem nevoie de....
Pt.paella avem nevoie de:
 500g piept de pui cubulete,
500g fructe de mare,
bucati de peste,
orez genul "Parboild",
1 ceapa,
ardei multicolor,
sofran,
suc de rosii.
In putin ulei de masline calim un pic bucatile de pui,adaugam pestele si fructele de mare.Lasam sa traga un pic zeama ce o lasa si adaugam la calit ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete.Piperam si adaugam un pic de sare cu grija pt.ca fructele de mare au sarea lor.Adaugam un paharel suc de rosii sau o rosie taiata marunt.Punem apa in functie de cat orez facem(1orez-5,5 apa).Cand fierbe adaugam orezul si sofranul.Fierbem la foc mai domol pana orezul trage zeama,gustam de sare.

Pt.tocanita greceasca de scoici avem nevoie de: 500g scoici curatate,
o ceapa mare,
2 catei de usturoi,
2ardei taiati cubulete,
1 cutie suc de rosii,
1 pahar vin,
patrunjel,
50g branza feta(alba)
.Se caleste ceapa,ardeiul,usturoiul in putin ulei.Adaugam scoicile curatate.Stingem cu vin si apoi adaugam sucul de rosii si un pahar de apa.Lasam sa fiarba la foc mic.Potrivim de sare.Cand e gata se faramiteaza branza in mancare si se adauga patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!

Για την paella χρειαζόμαστε:
 500γρ.στήθος κοτόπουλο κομματάκια
500γρ.θαλασσινά
οτιδήποτε ψάρι σε κομματάκια
ένα κρεμμύδι
χρωματιστές πιπεριές,
ένα ποτηράκι κόκκινη σάλτσα
ρύζι τύπου Αμερικής
 σαφράν
 Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας με τα θαλασσινά,προσθέτουμε και το κρεμμύδι με τις πιπεριές, την σάλτσα και νερό ανάλογα με την ποσότητα ρυζιού που χρησιμοποιούμε.Όταν αρχίζει να βράσει προσθέτουμε το ρύζι και το σαφράν.Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να τραβηχτεί το νερό.
Για το σαγανάκι χρειαζόμαστε:
 500 γρ καθαρισμένα μύδια
ένα μεγάλο κρεμμύδι,
πιπεριές,
δυο σκελίδες σκόρδο,
ένα κουτί σάλτσα ντομάτα,
50 γρ φέτα τυρί,
μαϊντανό
ένα ποτήρι  κόκκινο κρασί
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο σε λίγο λάδι.Προσθέτουμε τα μύδια,σβήνουμε με κρασί,προσθέτουμε την σάλτσα και 1 ποτήρι νερό.Αφού σιγοβράσουν δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι.Όταν είναι έτοιμα τρίβουμε μέσα το τυρί και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...