Pages

Wednesday, February 3, 2010

Ardei umpluti in sos/Πιπεριες γεμιστες σε κοκκινη σαλτσα




Avem nevoie de 10 ardei grasi,500g carne macinata,orez,un pic de boia,o ceapa,sare,piper,suc de rosii,2linguri faina.Calim un pic ceapa,adaugam putina boia in tigaie si punem amestecul peste carnea macinata.Punem si orezul,sare,piper.Amestecam bine.Spalam ardeii,taiam capacelul si ii umplem cu carnea macinata.Nu ii umplem complet pt.ca o sa se umfle orezul.Ii punem in picioare intr-o oala si acoperim cu apa.Lasam sa fiarba incet pana se inmoaie ardeiul si e gata orezul din umplutura.Ii scoatem cu o paleta intr-un vas.In zeama in care au fiert punem faina amestecata in prealabil cu putina apa sa nu faca cocoloase,punem cam un pahar de suc de rosii.Adaugam ardeii in sos,lasam sa dea in fiert,punem patrunjel.
Χρειαζόμαστε 10 πιπεριές για γέμισμα,500γ  κιμάς,ρύζι,πάπρικα σκόνη γλυκιά,ένα κρεμμύδι,αλἀτι,πιπἐρι,σάλτσα ντομάτας,2 κ.σ. αλεύρι.Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι,προσθέτουμε τη πάπρικα.Ρίχνουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι στο κιμά,προσθέτουμε ρὐζι,αλάτι,πιπέρι και ανακατέυοθμε καλἀ.Πλἐνουμε τής πιπεριές,κόβουμε το καπάκι τούς και γεμίζουμε με το κιμά.Τις τοποθετούμε όρθιες στην κατσαρόλα σφιχτά η μία δίπλα στην άλλη,σκεπάζουμε με νερό.Αφήνουμε να βράσει σιγά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και εἰναι ἐτοιμο το ρύζι.Βγἀζουμε τις πιπέριες σε ἐνα μπόλ.Στο ζουμί που ἐβρασαν ρἰχνουμε το αλἐυρι διαλυμένο σε λἰγο νερὀ,ένα ποτἠρι με  σἀλτσα ντομἀτας.Ανακατἐυουμε και προσθέτουμε τις πιπέριες στη σἀλτσα,αφἠνουμε να βράσουν δὐο λεπτά και σερβίρουμε.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...