Pages

Tuesday, August 10, 2010

Calamari umpluti/Καλαμαρια γεμιστα

Super reteta si numai buna si de post.Avem nevoie de:
Σούπερ συνταγή και νηστίσιμη.

1-2 kg calamari intregi
2 cepe mari
2 ardei grasi
5 rosii date pe razatoare
1 cana de orez
1 pahar vin alb
sare,piper,o legatura patrunjel,0,5 legatura marar
Curatam calamarii,tentaculele si coditele le taiem bucatele.Corpul-pungile le lasam intregi si le vom umple.
Intr-o tigaie Wong sau o cratita punem la calit ceapa cu un pic de sare(se moaie mai repede),adaugam bucatelele de tentacule,lasam sa se traga un pic sucul ce lasa si adaugam ardeiul,rosiile,orezul si apa atat cat e nevoie sa se moaie un pic orezul si sa nu fie apoasa umplutura.Saram,piperam,adaugam patrunjelul si mararul.

Umplem calamarii,ii asezam in tava unsa cu un pic de ulei.Daca ramane umplutura o punem printre calamari in tava.Stropim calamarii cu paharul de vin si dam la cuptor la 180C cam o ora.Cand intra usor furculita in calamar sunt gata.


Χρειαζόμαστε:
1-2 κιλά καλαμάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πιπεριές
5 ντομάτες στο τρίφτη
1 φλιτζάνι ρύζι
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι,μαϊντανός,άνηθο
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια,τα πλοκάμια και τις ουρίτσες τους τα κόβουμε κομματάκια.Σε ένα τηγάνι Wong η κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι(για να μαλακώσουν πιο γρήγορα),προσθέτουμε τα κομμάτια από τα πλοκάμια,αφήστε να τραβήξει λίγο το χυμό και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες,τις ντομάτες,το ρύζι και νερό όσο πρέπει να μαλακώσει λίγο το ρύζι και να μην είναι νερουλή η γέμιση.Αλατίζουμε,προσθέτουμε μαϊντανό και άνηθο.Γεμίζουμε τα καλαμάρια,τα βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο.Αν περισσεύει γέμιση την αραδιάζουμε ενδιάμεσα από τα καλαμάρια.Ρίχνουμε από πάνω το κρασί και τα βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα περίπου στους 180C.Όταν το πιρούνι μπαίνει εύκολα στο καλαμάρι είναι έτοιμα.

5 comments:

pansy said...

imi plac mult kalmarii ! am sa incerc si varianta ta.

Lori said...

Si mie imi plac calamarii.Sper sa iti placa si asa.Aici se gatesc foarte mult,in special in post.

Amoush said...

super reteta! ador calamarii si retetele simple parca le amplifica aroma! :*
o seara frumoasa!

Amoush said...

super reteta! ador calamarii si retetele simple parca le amplifica aroma! :*
o seara frumoasa!

Lori said...

O seara placuta si tie Amoush!Sunt perfect de acord cu tine.Calamarii sunt mult mai buni in retete simple.Lasand colesterolul la oparte si toate celelalte care au de-a face cu tigaia,calamarii simpli taiati rodele,trecuti prin faina si prajiti in ulei incins,stropiti cu multa lamaie,sa spun ca sunt nemaipomeniti, e putin spus.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...