Pages

Saturday, October 8, 2011

ΛΑΖΑΝΙΑ/LASAGNA

 Λαζάνια  είναι ένα πολύ αγαπημένο φαγητό της οικογενείας μου και των φίλων μας.
Lasagna este mancarea preferata a familiei si a prietenilor nostri.

Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλα  λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
ένα μάτσο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκόρδα
500γ κιμάς
1 ποτήρι σούπα από ένα κύβο λαχανικών
2κ.σ. αλεύρι
αλάτι,πιπέρι
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
250γ κρέμα γάλακτος
300γ κασέρι τριμμένο
1 αυγό
μπεσαμέλ από 1,5λ γάλα όπως εδω
Avem nevoie de:
un pachet cu foi de lasagna care nu au nevoie sa le fierbem
un buchet de patrunjel
o ceapa mare
3 catei de usturoi
500g carne tocata
un pahar de supa dintr-un cub de legume
2 linguri faina
sare,piper
o cutie de bulion(500g)
250g smantana
300g cascaval ras
un ou
sos besamel din 1,5l lapte ca aici
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το μαϊντανό.Τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο αλάτι ώσπου να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τον κιμά,ανακατεύουμε να τσιγαριστεί λίγο και αυτό.Προσθέτουμε το αλεύρι και την σούπα λαχανικών.Σιγοβράζουμε,ανακατεύοντας συνεχεία για 15 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Μετά προσθετουμε το αυγό,ανακατεύουμε και αν είναι πολύ νερουλό ρίχνουμε μια κουτάλια γαλέτα.Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και αρχίζουμε την συναρμολόγηση.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί και αλείφουμε με λίγη μπεσαμέλ.Στρώνουμε μια σειρά από φύλλα για  λαζάνια.Τα αλείφουμε με μπεσαμέλ,από πάνω βάζουμε  γέμιση κιμά.Πάνω από το κιμά ρίχνουμε κασέρι και μετά ρίχνουμε λίγη κρέμα και λίγη σάλτσα ντομάτας.Σκεπάζουμε με μια δεύτερη στρώση φύλλα και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία.Κάνουμε 3-4 στρώσεις,τελευταία θα είναι από φύλλα.Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσηαμέλ από πάνω σε πιο παχιά στρώσει,πασπαλίζουμε με μπόλικο κασέρι,την υπόλοιπη κρέμα και σάλτσα.Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και  το βάζουμε στους 200C  για 30'.Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να ροδίσει καλά από πάνω.Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.
Tocam marunt ceapa,usturoiul si patrunjelul.Le punem intr-o tigaie si le calim cu un pic de sare pana se inmoaie.Adaugama carnea tocata si o calim un pic cu celelalte.Adaugam faina,amestecam si punem si supa de legume.Saram,piperam si fierbem la foc mic,amestecand intr-una 15 minute.Dam jos de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.Cand umplutura este calduta punem oul si amestecam bine.Daca e foarte lichida punem o lingura de pesmet.Facem si sosul besamel.Ungem usor cu un pic de unt o tava.Ungem cu un pic de besamel si punem primul rand de foi de lasagna.Avem grija sa acoperim bine fundul tavii.Ungem foile cu besamel,apoi pe deasupra punem din umplutura de carne tocata.Punem cascaval ras peste umplutura,apoi din loc in loc aruncam cam 2-3 linguri de smantana si 5-6 linguri de bulion.Acoperim cu un al doilea rand de foi si urmam aceeasi procedura.Facem 3-4 straturi,in functie de tava.Ultimul strat trebuie sa fie de foi, peste care punem restul de besamel intr-un strat mai gros.Adaugam ,peste besamel ,restul de smantana si de bulion.Acoperim cu cascaval ras.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la 200C pt 30'.Dupa 30' scoatem folia si coacem,in continuare,pana se rumeneste bine pe deasupra.Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca un pic inainte de a taia.









5 comments:

Eri said...

γιαμ γιαμ Λόρι!!!!

Ελπινίκη said...

Πολυ μ αρεσουν τα λαζανια!
Γεια στα χερια σου!

Lori said...

Ευχαριστώ,Ελπινίκη μου!

Eri said...

Λορι μου γειά σου! Στο παρακάτω link σε περιμένουν 2 βραβειάκια

http://eri-captaincook.blogspot.com/p/tell-me-something-about-you-awards.html

Φιλάκια

Lori said...

Ευχαριστώ,Έρη!Είσαι πολύ γλυκεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...