Pages

Sunday, August 14, 2011

ΜΥΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ/MACARONIA CU STRIDII

Ένα γρήγορο,εύκολο και πολύ ωραίο φαγητό.
O mancare rapida,usoara si foarte buna.

Μας αρέσουν πολύ  και έτσι συχνά ,στο τραπέζι μας ,έχουμε μύδια.Σήμερα,Σάββατο είναι μέρα για σουπερμάρκετ και έτσι έφτιαξα ένα γρήγορο πιάτο.
Αν έχουμε φρέσκα μύδια θα πλένουμε πάρα πολύ καλά με μια βούρτσα.Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό.Ρίχνουμε τα φρέσκα,καθαρισμένα μύδια  και αφήνουμε να αχνίζουν για 8-10 λεπτά για να ανοίξει το κέλυφός τους.Όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε.Από τα ανοιχτά παίρνουμε τη ψίχα τους η τα χρησιμοποιήσουμε μαζί.
Ne plac stridiile si asa, pe masa noastra, le avem destul de des.Astazi,fiind zi de supermarket am facut ceva rapid.
Daca avem stridii proaspete le spalam foarte bine cu o periuta.Le punem pe foc intr-o oala cu un pahar de apa.Lasam 8-10 minute sa se inabuseasca ca sa-si deshida cochilia.Cele care nu se deschid le aruncam.De la cele deschise luam carnea sau le folosim impreuna cu cochilia lor.
Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο σπαγγέτι
500γ μύδια καθαρισμένα(ψίχα)
1 κρεμμύδι
2-3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 σκόρδα
λίγο θυμάρι
ένα ματσάκι μαϊντανός
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι
Avem nevoie de:
1 pachet spaghete
500g stridii curatate(doar carnea)
o ceapa
2-3 ardei grasi colorati taiati Julien
2 catei de usturoi
putin cimbru
o legatura de patrunjel
2 rosii mari, bine coapte
1 pahar cu vin alb
sare,piper
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ η τις περνάμε από το τρίφτη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με της οδηγίες του πακέτου.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε τις πιπεριές και τισ ντομάτες πολτοποιημένες.Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.Ανακατεύουμε όλα μαζί,προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Dam rosiile pe razatoare sau le pasam cu un blender.
Fierbem pastele in functie de instructiunile de pe pachet.
Intr-o oala calim ceapa si usturoiul in putin ulei de masline.Adaugam stridiile si stingem cu vinul.Adaugam ardeiul si rosiile pasate.Punem condimentele si lasam sa fiarba incet pt 10 minute.
Strecuram pastele si le adaugam peste mancarea de stridii.Amestecam impreuna,adaugam patrunjel tocat si servim.




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...