Pages

Sunday, July 1, 2012

CAKE POPS

Είναι μπαλίτσες ,γλειφιτζούρια από κέικ.Είναι πολύ νόστιμες,καινούρια μόδα στην Αμερική και σίγουρο σουξέ στα παιδιά. 
Bilute,acadele din chec.Sunt foarte gustoase,noua moda in America si sigur succes la copii.

Χρειαζόμαστε:
ένα μεγάλο κέικ
100γ λευκή σοκολάτα
100γ μαύρη σοκολάτα
ξυλάκια για γλειφιτζούρια
βουτυρόκρεμα ή μερέντα ή κρέμα τυρί τύπου Φιλαδέλφεια ή και μαρμελάδα

Avem nevoie de:
un chec mare
100g ciocolata alba
100g ciocolata neagra
betisoare pt acadele
crema de unt sau nutella sau crema de branza sau marmelada

Φτιάχνουμε ένα μεγάλο κέικ και μόλις έχει κρυώσει το τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ.Στη συνέχεια ανακατεύουμε το τριμμένο κέικ με βουτυρόκρεμα,ή μερέντα ή κρέμα τυρί τύπου Φιλαδέλφεια ή και μαρμελάδα αν θέλετε να δώσετε τη γεύση του αγαπημένου φρούτο..Βάζουμε 5-6 κουταλιές έτσι ώστε να έχουμε ένα μείγμα από το οποίο μπορούμε να πλάσουμε μπαλίτσες και να στέκονται πάνω σε ξυλάκια.

Facem un chec mare si dupa ce se raceste il faramitam intr-un vas mare.In continuare amestecam checul faramitat cu crema de unt sau cu nutella sau cu crema de branza genul Philadelphia sau chiar cu dulceata preferata.Punem 3-4 linguri in asa fel incat sa obtinem o maza din care putem face bilute ce stau pe betisoare.


Λιώνουμε λίγη σοκολάτα.Περνάμε μια άκρη από κάθε ξυλάκι στη σοκολάτα και το σπρώχνουμε σε κάθε μπαλίτσα.Τις μπαλίτσες τις έχουμε σ' ένα δίσκο και με τα ξυλάκια από πάνω τις βάζουμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθούν καλά.Μετά από μία ώρα λιώνουμε σε δυο μπολάκια άσπρη και μαύρη (ή γάλακτος) σοκολάτα.Περνάμε κάθε μπαλίτσα από σοκολάτα ,χτυπάμε πολύ απαλά  για να στραγγίσει η σοκολάτα που περισσεύει.Βάζουμε τα γλειφιτζούρια μας σε ένα σκληρό σφουγγάρι ή φελιζόλ.Μπορούμε να πασπαλίσουμε με διάφορα ζαχαρωτά,τριμμένη σοκολάτα,κακάο,ινδοκάρυδο.
Μπορούμε να κρατήσουμε και μπαλίτσες χωρίς να τις βάλουμε ξυλάκι και με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας να τις περνάμε από σοκολάτα.

Topim putina ciocolata.trecem cate un capat de la fiecare betisor prin ciocolata si infigem in fiecare biluta.Bilutele le avem pe o tava si cu betisoarele pe deasupra bagam la frigider sa se intareasca ciocolata si sa se tina bine.Dupa o ora topim in doua vase ciocolata alba si neagra (sau de lapte).Trecem fiecare biluta prin ciocolata si lovim foarte usor betisorul sa se scurga ciocolata.Infigem acadelele intr-un burete tare sau polistiren.Putem sa pudram cu trufe,ciocolata rasa,cacao,nuca de cocos.
Putem pastra bilute fara betisoare si sa le trecem prin ciocolata cu ajutorul scobitoarei.




9 comments:

Carol said...

Mu aresi glika su. Ce ma bucur ca am descoperit un blog si in greaca. In felul acesta nu o voi uita.
Bomboanele sunt o idee excelenta.

Lori said...

Giasoy Carol!!!
Ma bucur si eu ca m-ai descoperit!Si de orice vrei pt a-ti aminti sunt aici.
Filakia!!!!

Carol said...

Haristo para poli. Chiar ma bucur. Am o buna prietena in Athens si am sa-i trimit si ei link-ul.. desi gateste super.. asa va invata ceva retete romanesti.
O vara frumoasa.
Abia astept sa ajung in Grecia

Top Cuisine avec Lavi said...

Ce bine arata! Iar ideea e senzationala!

Lori said...

Multumesc frumos,Lavi!

LUNCA ANA MARIA said...

bună....cred că fetelor le-a plăcut mult....le voi încerca si eu!!!

Lori said...

Ana maria,scuze de intarziere !!
Da le-a placut muuult.Pana seara s-au dus oricat am incercat eu sa le spun ca nu e voie sa manance atatea dulciuri.:)

Χρυσαυγή said...

Γειά σου Λόρη!! Χάρηκα για τη γνωριμία! Όμορφο το μπλόγκ σου ! Θα τα λέμε!

Loredana Lorita said...

Γεια σου, Χρυσαυγή!!Κι εγώ χάρηκα!Το μπλόγκ σου είναι τέλειο!Φιλάκια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...