Pages

Sunday, June 24, 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΟΤΟΥ/TORT DE INGHETATA

Αγαπημένο παγωτό της παιδικής ηλικίας!
Inghetata copilariei...!!!

Βασικά είναι ένα παρφέ που το φτιάχνουμε σε όσες στρώσεις θέλουμε και αναλόγως τις χρωματίζουμε.Εδώ έφτιαξα 3 στρώσεις: σοκολάτας,βανίλιας και φράουλας.Μπορούμε  να ρίξουμε μέσα κομματάκια μπισκότα και σοκολάτας,κομματάκια από φρούτα ή ότι μας αρέσει και έχουμε πρόχειρο.

De fapt este un parfe pe care il facem in cate straturi vrem si ,in functie de asta,le coloram.Aici am facut 3 straturi: ciocolata,vanilie si roz cu capsuni.Putem adauga in inghetata bucatele de biscuiti si ciocolata,bucati de fructe sau orice ne place si avem in momentul respectiv.

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα μεγάλο μπολ που μπαίνει στον  καταψύκτη (εγώ έβαλα κατσαρόλα).Φτιάχνουμε μία-μία τις στρώσεις.Κάθε φορά που φτιάχνουμε μια στρώση την βάζουμε στον καταψύκτη μέχρι να φτιάξουμε  την επόμενη.Όταν τελειώνουμε σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε αρκετές ώρες για να παγώσει καλά το παγωτό μας και όταν είναι έτοιμο το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.Για να γλιστρήσει εύκολα τοποθετούμε μια ζεστή πετσέτα γύρο από το μπολ μας ή απλά περιμένουμε λίγο ν' αρχίζει να λιώσει το παγωτό και θα βγει εύκολα.
Αν θέλουμε μπορούμε να το γαρνίρουμε με σαντιγί ,τριμμένη σοκολάτα ή όπως μας αρέσει.

Ungem un vas ce intra in congelator cu putin unt (eu am folosit oala).Facem straturile pe rand.De fiecare data cand facem un strat punem in congelator pana cand facem pe urmatorul.Cand terminam acoperim vasul si lasam cateva ore la congelator pana ingheata bine tortul nostru.Scoatem si intoarcem pe un platou.Ca sa alunece putem sa punem in jurul vasului un prosop cald sau asteptam un pic sa inceapa sa se dezghete inghetata si aluneca foarte usor.Daca vrem putem sa ornam cu frisca,ciocolata rasa sau orice ne place.

Για μια στρώσει χρειαζόμαστε:
5 αυγά
5 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. σαντιγί
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Μέτα ,αναλόγως με τι στρώσει φτιάχνουμε ,ρίχνουμε κακάο με σκόνη σοκολάτας(περίπου 4 κουταλιές),στην κίτρινη στρώσει προσθέτουμε βανίλια και λίγο σαφράν για πιο έντονο χρώμα και στην ροζ στρώσει προσθέτουμε πουρέ από πολτοποιημένες φράουλες.

Pt.un strat avem nevoie de :
5 oua
5 linguri zahar
6 linguri frisca
Despartim ouale si batem spuma albusurile cu zaharul.Adaugam ,pe rand, galbenusurile si amestecam bine.Adaugam si frisca si amestecam cu o spatula.
Dupa aceea,in functie  de ce strat facem, adaugam cacao si praf de ciocolata(cam 4 linguri),pt. stratul galben adaugam vanilie si putin sofran pt o culoare mai intensa si pt stratul roz adaugam pure de capsuni.


4 comments:

DiaMar-bucataria galbena said...

Imi place la nebunie inghetata,asa ce servesc si eu.

LUNCA ANA MARIA said...

HHHHHHHHHHHH CHIAR MĂ GĂNDEAM LA O ÎNGHEȚATĂ...SĂ VĂ FI DE BINE!!!!

Top Cuisine avec Lavi said...

Arata senzational!

Lori said...

Multumesc fetelor pt aprecieri!Imi amintesc ca toata vara mama avea in congelator un platou cu tort de inghetata.Ce vremuri....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...