Αυτήν την εποχή φτιάχνω συχνά πυκνά μηλόπιτα.Αρέσει πολύ και τα μήλα έχουν τώρα την τιμητική τούς.
In aceasta perioada fac foarte des placinta cu mere.E sezonul merelor si placinta place mult la membrii familiei.
In aceasta perioada fac foarte des placinta cu mere.E sezonul merelor si placinta place mult la membrii familiei.
Χρειαζόμαστε:
200γ βούτυρο
100γ ζάχαρη
300γ αλεύρι
1 αυγό
1κ.γ.baking powder
λίγο αλάτι
βανίλια
1κ.σ σιμιγδάλι
1,5 κγ μήλα
7κ.σ ζάχαρη
1κ.γ. κανέλα
Avem nevoie de:
200g unt
100g zahar
300g faina
1ou
o lingurita praf de copt
putina sare
vanilie
o lingura de gris
1,5kg mere
7 linguri de zahar
o lingurita scortisoara
Για τη γέμιση καθαρίζουμε τα μήλα,τα περνάμε από τρίφτη και τα βάζουμε στη φωτιά σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.Ανακατεύουμε μέχρι θα ρουφήξει όλο το χυμό.
Pt. umplutura curatam merele,le dam pe razatoare si le punem pe foc intr-o oala cu zaharul si scortisoara.Amestecam pana cand trage tot sucul.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρίσει,προσθέτουμε το αλάτι,την βανίλια,το baking powder και το αυγό.Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλο το αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε δυο φύλλα.Στρώνουμε ένα ταψί με το πρώτο φύλλο,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και βάζουμε την γέμιση με τα μήλα.Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο,το τρυπάμε που και που με το πιρούνι και το ψήνουμε στους 180C μέχρι που ροδίσει.
Batem bine untul cu zaharul pana se inspumeaza,adaugam sarea,vanilia,praful de copt si oul.Amestecam bine si punem toata faina.Framantam bine si intindem doua foi din aluat.Intinem intr-o tava prima foaie,aruncam pe deasupra grisul si punem umplutura.Acoperim cu a doua foaie,o intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor la 180C pana se rumeneste.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη την βγάλουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει,την πουδράρουμε με άχνη και κόβουμε σε τετραγωνάκια.
Cand e gata o scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca,o pudram cu zahar si o taiem in patratele.
2 comments:
Τέλεια η μηλόπιττα!! Καλό μήνα!!
Καλό μήνα και σε'σένα!Και πολλά smart ιδέες!
Post a Comment