Pages

Tuesday, January 24, 2012

ΤΟΥΡΤΑ "ΧΕΙΜΩΝΑΣ"/TORT "IARNA"

Είναι μια ονειρεμένη τούρτα.Από το λευκό χρώμα της κρέμας σκέφτηκα να την ονομάζω "Χειμώνας" . Έχει υπέροχη γεύση και αξίζει να την δοκιμάσετε.
Este un tort de vis.De la culoarea alba a cremei am gandit sa il numesc "Iarna". Are un gust minunat si merita sa il incercati.M-am inspirat si am luat reteta cremei de aici.E un super site si merita sa il vizitati.Multumesc frumos!

Έκανα ένα παντεσπάνι amandina ,για τον οποίο χρειαζόμαστε:
8 αυγά
8+2 κ.σ.ζάχαρη
6κ.σ.αλεύρι
2κ.σ. κακάο
1 βανίλια
1κ.γ.baking powder
2κ.σ.σπορέλαιο
Περνάμε από ένα κόσκινο το αλεύρι με το κακάο και το baking powder.Σε ένα μπρίκι βάζουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και τα καραμελώνουμε.Τα σβήνουμε με ένα φλιτζανάκι νερό.Αφήνουμε να βράσει μέχρι που λιώνει η ζάχαρη.Αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με 2 κ.σ. ζάχαρη.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με 6κ.σ. ζάχαρη.Όταν έχουν ασπρίσει προστεθούμε το σιρόπι καραμέλ,το λάδι,τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.Προσθέτουμε κουταλιά,κουταλιά τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.Όταν τελειώνουμε με με τα ασπράδια συνεχίζουμε με το μείγμα αλεύρι+κακάο.Ρίχνουμε μια κουταλιά τη φορά ,σαν βροχή,το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά και προσεκτικά μην βγάλουμε το αέρα από τη μαρέγκα.Κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.Ετοιμάζουμε ένα ταψί 26Φ,ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στης 180C για 40-50 λεπτά.Μετά από 40 λεπτά κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.
 Am facut un blat de amandina, pt care avem nevoie de:
8 oua
8+2 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao
o vanilie
o lingurita de praf de copt
2 linguri de ulei de floarea soarelui
Cernem faina cu praful de copt si cacaoa intr-un bol.Intr-un ibric ardem 2 linguri de zahar.Stingem cu o canuta de apa si fierbem pana se topeste tot zaharul.Lasam sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri si le batem cu 2 linguri de zahar.Intr-un vas mare batem galbenusurile cu 6 linguri de zahar pana se albesc.Adaugam siropul caramel,uleiul,vanilia si amestecam bine.Dupa aceea adaugam lingura ,lingura bezeaua amestecand usor cu miscari de jos in sus.Dupa ce incorporam toata bezeaua incepem sa adaugam cate o lingura de faina+cacao aruncand in ploaie.Amestecam usor de jos in sus avand grija sa nu scoatem aerul din albusuri.Pregatim o tava rotunda cu diametrul de 26cm,punem aluatul si coacem la 180C pt.45-50 minute.Dupa 40' facem testul cu scobitoarea.

Σιρόπι για το παντεσπάνι:καραμελώνουμε 3κ.σ. ζάχαρη και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι νερό.Προσθέτουμε μια δόση σκόνη για σοκολάτα η ένα φάκελο cappuccino και εσάνς ρούμι.
Κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία.
Sirop pt blat:ardem 3 linguri de zahar si stingem cu un pahar cu apa.Adaugam o portie de praf de ciocolata sau un plic de cappuccino si esenta de rom.Taiem blatul in trei.
Κρέμα με γάλα:
250 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γ άχνη
1λ γάλα
4κ.σ.ζάχαρη
100γ corn flour
βανίλια
100γ λευκή σοκολάτα
Σε ένα ποτήρι γάλα διαλύουμε το corn flour.Το υπόλοιπο γάλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά με της τέσσερις κουταλιές ζάχαρη,βανίλια και τη σοκολάτα κομματάκια.Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και όταν  αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το νισεστέ.Ανακατεύουμε για λίγο ώσπου έχουμε μια πηχτή κρέμα.Αφήνουμε να κρυώσει και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη μέχρι που θα αφρατέψει.Μέτα αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο,λίγο την κρέμα στο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.
Crema de lapte:
250g unt
100g zahar praf
1l lapte
4 linguri zahar
100g amidon
vanilie
100g ciocolata alba
Intr-un pahar de lapte rece desfacem amidonul.Restul de lapte il punem la fiert cu zaharul,vanilia si ciocolata bucatele.Amestecam pana se topeste ciocolata si cand incepe sa fiarba punem amidonul.Amestecam putin pana obtinem o crema groasa.Lasam sa se raceasca crema si intr-un alt vas frecam bine untul cu zaharul praf pana se inspumeaza.Cand crema e rece o adaugam incet,incet in crema de unt amestecand continuu pana se incorporeaza bine.
Αρχίζουμε να μοντάρουμε τη τούρτα.Σε μια στρόγγυλη πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι η μια φόρμα στρόγγυλη που ανοίγει.Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε καλά με το σιρόπι για παντεσπάνι.Ρίχνουμε την μισή κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.Σκεπάζουμε με το τρίτο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.Πριν το βγάλουμε χτυπάμε 500μλ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.Βγάζουμε το τσέρκι η τη φόρμα και καλύπτουμε με σαντιγί.
Incepem sa montam tortul.Pe un platou rotund punem un cerc sau o forma de tort detasabila.Punem primul blat si insiropam bine cu sirop pt blat.Punem peste blat jumatate din crema.Acoperim cu al doilea blat si insiropam.Punem restul de crema si acoperim cu al treilea blat ce insiropam.Punem la frigider pt 3-4 ore.Inainte de a scoate din frigider batem 500ml smantana de frisca.Scoatem cercul sau forma si acoperim tortul cu frisca.










No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...