Pages

Wednesday, February 16, 2011

Caracatita /Χταπόδι ξιδάτο


Avem nevoie de:
 o caracatita cam de 1kg,
o ceapa mare,
ardei gras,
ulei de masline,
0,5pahar vin rosu.
Intr-o oala mai mare punem caractita cu vinul,2 foi dafin si boabe de piper la fiert.Nu punem sare.Daca se inchide bine oala cu capacul nu punem nici apa.Caracatita lasa apa ei.Numai daca e nevoie punem putina apa sa nu se prinda,in cazul in care nu se inchide bine capacul.Lasam sa fiarba 40 minute/kilogram.

Scoatem si o taiem bucati cam de 5cm.Int-o oala calim un pic ceapa taiata solzi si ardeiul pana se moaie.Adaugam caracatita si calim un pic.Punem pe platou,asezonam cu mult ptrunjel tocat marunt,ulei de masline si otet sau suc de lamaie,dupa gust.

Χρειαζόμαστε :
 ένα χταπόδι περίπου 1 κιλό
ένα μεγάλο κρεμμύδι
πράσινη πιπεριά
ελαιόλαδο 
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει μαζί με 2 φύλλα δάφνη, το κρασί και 5 κόκκους πιπεριού.Δεν βάζουμε αλάτι.Αν η κατσαρόλα κλείνει καλά με το καπάκι δεν βάζουμε ούτε νερό.Το χταπόδι αφήνει τα υγρά του.Αφήνουμε να βράσει 40 λεπτά/κιλό χταποδιού.

Το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια περίπου των 5 εκ.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε το χταπόδι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.Το βάζουμε σ' ένα δίσκο και από πάνω ρίχνουμε μπόλικο μαϊντανό, ελαιόλαδο και ξίδι η χυμό λεμονιού.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...