Pages

Sunday, April 3, 2011

CREMA DE VANILIE/ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ


Pt crema de vanilie avem nevoie de:
500ml lapte
4 galbenusuri+2 albusuri
120g zahar
45g amidon
vanilie dupa gust
Για τη κρεμα βανιλια χρειαζόμαστε:
500μλ γαλα
4 κρόκους αυγών+2 ασπραδια
120γ ζαχαρη
45γ μαιζενα
βανιλιε οσο μας αρεσει
Intr-un vas amestecam bine galbenusele cu amidonul si 10 linguri de lapte.Restul de lapte il punem pe foc impreuna cu zaharul.Daca folosim pastaie de vanilie punem miezul cu laptele ppe foc.La fel procedam daca folosim zahar vanilat.Daca folosim esenta de vanilie adaugam la sfarsit peste crema.Cand e fierbinte laptele adaugam continutul de oua amestecand intr-una cu telul.Cand incepe sa se ingroase dam la o parte de pe foc si amestecam in continuare pt 2-3 minute.Batem cele 2 albusuri spuma si amestecam cu crema calda.Acoperim cu o folie de plastic sa nu faca crusta si lasam sa se raceasca.Folosim la eclere,cremes,torturi etc.
Σε ενα μπολ ανακατευουμε καλα τους κρόκους με τη μαιζενα και 10 κουταλιες γαλα.Το υπολoιπο γαλα το βαζουμε να βρασει μαζί με τη ζαχαρη.Αν χρησιμοποιούμε καθαρη βανιλια βαζουμε τη ψίχα μαζί με το γαλα στην φωτιά.Αν χρησιμοποιουμε βανιλια υγρη την προσθετουμε στο τελος στην κρεμα.Οταν το γαλα ειναι ζεστο προσθετουμε το μιγμα αυγών ανακατευοντας συνεχεια για να μην σβολιασει.Οταν αρχίζει να πήξει τραβαμε απο την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατευουμε για 2-3 λεπτα.χτυπάμε τα ασπραδια σε μαρεγκα και την ανακατευουμε με την ζεστη κρεμα.Σκεπαζουμε με πλαστικη μεμβρανη και αφήνουμε να κρυώσει.Χρησιμοποιουμε σε τουρτες,μιλφειγ,εκλερακια κτλ.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...