Pages

Tuesday, July 26, 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ/INGHETATA DE PIERSICI

Δροσερό παγωτό με μία υπέροχη γεύση.
O inghetata rcoroasa cu un gust deosebit.

Χρειαζόμαστε:
600γ ροδάκινα
4κ.γ.αλεύρι
500μλ γάλα
150γ ζάχαρη
βανίλια
200μλ κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το γάλα με  το αλεύρι και τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε μέχρι που έχουμε μία πηχτή κρέμα.Αφήνουμε να κρυώσει.Τα ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί.Όταν έχει κρυώσει η κρέμα τα ανακατεύουμε όλα μαζί.Τα βάζουμε σε φόρμα και στο καταψύκτη.Κάθε δυο ώρες ανακατεύουμε καλά το παγωτό,για να μην δημιουργήσει κρύσταλλα από πάγο,μέχρι που παγώσει καλά.
Avem nevoie de:
600g piersici zemoase
4 lingurite de faina
500ml lapte
150g zahar
200 ml smantana de frisca
esenta de vanilie

Intr-o cratita se pune laptele,zaharul si faian la fiert pana obtinem o crema groasa.Se da la rece.Piersicile fara samburi se paseaza intr-un blender.Batem frisca,Dupa ce s-a racit crema amestecam totul impreuna.Punem in forma si dam la congelator.Din doua in doua ore amestecm/batem inghetata, sa nu se formeze cristale de gheata,pana cand se ingheata bine.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...