Pages

Friday, August 5, 2011

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ/PLACINTA CU CREMA DE LAPTE

Και ποιος δεν ξέρει πόσο υπέροχη είναι η γαλατόπιτα;Ειδικά παγωμένη από το ψυγείο.Σαν παγωτό με πλούσια γεύση.
Placinta cu crema de lapte se gaseste foarte des in familia grecilor.Copiilor le place foarte mult.Mai ales rece de la frigider e si mai buna.Ca o inghetata mai bogata.E tare buna.Merita sa o faceti.E foarte usor.

Για αρχή χρειαζόμαστε ένα φύλλο σφολιάτας.Το αγοράζετε η το φτιάχνετε όπως εδώ.
Για το φύλλο χρειαζόμαστε:
μισό ποτήρι νερό
3κ.σ.λάδι
λίγο αλάτι
130γ βούτυρο+3κ.σ.αλεύρι
αλεύρι όσο χρειαζόμαστε

Pt. inceput avem nevoie de o foaie de placinta.O cumparam sau o facem ca aici.
Pt.foaie avem nevoie de:
1/2 pahar cu apa
3 linguri ulei
putina sare
130g unt+3 linguri faina
faina cat cuprinde
Σ' ένα μπολ βάζουμε το νερό,το λάδι και το αλάτι.Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι που έχουμε ένα ζυμάρι όχι πολύ σφιχτό.Σ' ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με της 3 κουταλιές αλεύρι πολύ καλά.Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα λεπτό φύλλο.Απλώνουμε το βούτυρο πάνω από το φύλλο.Μετά γυρίζουμε το φύλλο σε ρολό.Και το ρολό το κάνουμε σαν σαλιγκάρι.Αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο.Μετά από 10 λεπτά παίρνουμε το σαλιγκάρι και το ανοίγουμε σε φύλλο.

Intr-un vas punem apa,uleiul si sarea.Incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat nu prea vartos.Mai moale.In alt vas amestecam untul cu cele 3 linguri de faina foarte bine.Intindem aluatul intr-o foaie mai subtire.Intindem untul pe deasupra foii avand grija sa fie peste tot.Dupa aceea indoim foaia ca pe o rulada.Adunam si rulada ca un melc.Lasam 10 minute la frigider sa se odihneasca.Dupa 10 minute luam ''melcul'' si intindem foaia de placinta.










Για την κρέμα χρειαζόμαστε:
1,5λ γάλα
10κ.σ.αλεύρι
10κ.σ ζάχαρη
4 αυγά

Pt.crema avem nevoie de:
1,5 l lapte
10 linguri faina
10 linguri zahar
4 oua
Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχεία.Βάζουμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι που θα πήξει για να μην σβολιάσει.Την κατεβάζουμε από την φωτιά και κολλάμε πάνω στη κρέμα ένα φύλλο διαφανή μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Απλώνουμε το φύλλο μας σε βουτυρωμένο ταψί,βουτυρώνουμε και από πάνω το φύλλο και ρίχνουμε την κρέμα.Φέρνουμε της άκρες από το φύλλο από πάνω μέχρι εκεί που φτάνουν.Ψήνουμε στους 180C  μέχρι που ροδίζει το φύλλο.

Intr-o oala batem ouale cu zaharul si dupa aceea adugam faina.Amestecam bine si adaugam laptele amestecand intr-una.Punem oala la foc mic.Amestecam  intr-una sa nu se formeze cocoloase.Cand e gata crema o dam jos de pe foc si o acoperim cu o folie plastica sa nu prinda crusta.Lasam sa se raceasca un pic.
Intindem foaia de placinta in tava unsa cu unt,ungem cu o pensula, inmuiata in unt topit, foaia pe deasupra si turnam crema.Adunam partile foii, ce ies din tava,peste crema pana unde ajung.Coacem la 180C pana se rumeneste foia pe deasupra.


4 comments:

Adela Zilahi said...

Foarte interesanta placinta! Sunt foarte interesata de bucataria greceasca si cred ca am sa gasesc aici numai minunatii! O zi minunata!

Eri said...

Μπράβο Λόρι, λατρεύω γαλατόπιτες! Φιλάκια!

Lori's kitchen said...

Adela pt inceput bine ai venit pe blog-ul meu.Ma bucur ca te intereseaza bucataria greceasca.E minunata.O sa ma straduiesc sa pun cat mai multe retete cu specific.Cat despre placinta ,crede-ma, e minunata.Cei mici o sa o aprecieze sigur.

Lori's kitchen said...

Eri,κι εγώ της λατρεύω!:)Ευχαριστώ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...