Pages

Friday, October 14, 2011

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ/PLACINTA CU DOVLEAC

Φθινόπωρο χωρίς κολοκύθα στην κουζίνα,δεν γίνετε.Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πάρα πολλές συνταγές αρχίζοντας με τις σούπες μέχρι και φανταστικά γλυκά.Και την κολοκυθόπιτα την αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Dovleacul este unul din giuvaerurile toamnei.Il putem folosi in foarte multe retete incepand de la supe pana la nemaipomenite deserturi.Placinta cu dovleac e foarte gustoasa si place mult si celor mici si celor mari.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από σποράκια και τη φλούδα και μετά την τρίβουμε στον τρίφτη.Κρατάμε όσο χρειαζόμαστε για την γέμιση και το υπόλοιπο μπορούμε να το φυλάξουμε στον καταψύκτη.

Για την γέμιση χρειαζόμαστε:
5 κούπες τριμμένη κολοκύθα
3-4κ.σ. ζάχαρη
1κ.γ.γεμάτο σκόνη κανέλας
50 μλ.γάλα
1κ.σ.σιμιγδάλι
Βάζουμε στη φωτιά την κολοκύθα με τη ζάχαρη και την κανέλα να μαλακώσει λίγο.Προσθέτουμε το γάλα και το σιμιγδάλι.Αν είναι πολύ νερουλό ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα.
Curatam dovleacul de seminte si de coaja si apoi il radem pe razatoare.Pastram cat avem nevoie pt. umplutura si restul il putem pastra in congelator.
Pt.umplutura avem nevoie de:
5 cani de dovleac ras
3-4 linguri de zahar
o lingurita plina cu scortisoara
50 ml lapte
o lingura de gris
Punem dovleacul cu zaharul si cu scortisoara pe foc sa se caleasca un pic.Adaugam laptele si grisul.Daca e prea lichid mai punem putin gris.
Για το φύλλο ακολουθούμε της οδηγίες απο την γαλατοπιτα.Μονο που αντί να ανοίξουμε ένα η δυο φύλλα,κόβουμε το σαλιγκάρι σε 4-5 κομμάτια.Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο,το βουτυρώνουμε ελαφρά με το πινέλο και βάζουμε από τη γέμιση.Το κάνουμε ρολό και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια ώσπου γεμίζουμε το ταψί.Αλείφουμε την πίτα από πάνω με βούτυρο και κρόκο αυγού.Βάζουμε στους 200 C ώσπου να  ροδίσει καλά από πάνω.Όταν έχει κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη,κόβουμε και σερβίρουμε.
Pt foaia de placinta urmam instructiunile de la placinta cu lapte.Doar ca ,in loc de una sau doua foi,taiem melcul din aluat in 4-5 bucati.Luam cate o bucata de aluat si o intindem intr-o foaie mai subtire.O ungem cu un pic de unt si punem umplutura pe toata suprafata foii.Adunam foaia rolou si o punem in tava unsa cu unt.Continuam cu restul bucatilor de aluat pana cand umplem tava.Ungem placinta cu unt si galbenus de ou.Punem la 200 C pana se rumeneste bine pe deasupra.Dupa ce se raceste un pic o dam cu zahar pudra,taiem si servim.







5 comments:

Ελπινίκη said...

Παλια δεν την ετρωγα καθολου, αλλα τελευταια την... αγαπω!
Γεια στα χερια σου!

Eri said...

Πολυ ωραία Λόρι, κάνουμε και εμείς μια παρόμοια, θα την ανεβάσω την άλλη βδομάδα! Φιλάκια πολλά!

Tudor Elena Cristina said...

Eu sunt fanul dovleacului!!!Asa ca imediat o sa ma infig inn farfuria ta!!MMMM..Delicios!!!pup

Lori said...

Daca ai fi mai aproape te-as servi,dar din pacate...:)

Anonymous said...

polu polu nostimi fainetai.filia polla apo to
www.nanas-gastromageies.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...