Pages

Wednesday, June 27, 2012

ΦΑΛΑΦΕΛ / FALAFEL

Υπέροχα Μεσανατολίτικα κεφτεδάκια. Και νηστίσιμα!
 Foarte bune si renumite chiftelute ale Orientului Mijlociu.Si de post!

Χρειαζόμαστε:
500γ ρεβίθια
1κ.γ. σόδα
ένα μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
2κ.σ. σουσάμι
αλάτι,πιπέρι
1/2κ.γ. ζάχαρη
3-4κ.σ. αλεύρι
1κ.γ. κουρκουμάς
1κ.γ. κείμενο
1/2κ.γ. κόλιανδρο
1κ.γ. τσιλι
1/2κ.γ. baking powder

Ingrediente:
500g naut
o lingurita de bicarbonat
o ceapa mare
4 catei de usturoi
jumatate legatura de patrunjel
2 linguri susan
sare,piper
jumatate lingurita de zahar
3-4 linguri faina
o lingurita curcuma sau turmeric
o lingurita chimen
jumatate lingurita coriandru
o lingurita ardei iute praf
jumatate lingurita praf de copt

Από βραδύς  βάζουμε τα ρεβίθια με τη σόδα να μουλιάζουν στο νερό.Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε  στο μπλέντερ.Ρίχνουμε στο μπλέντερ και το κρεμμύδι,το σκόρδο και το μαϊντανό και τα πολτοποιούμε όλα μαζί.Αδειάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.Σερβίρουμε με πατάτες,ρύζι,πικάντικη σαλάτα η ότι μας αρέσει.

De cu seara punem nautul cu bicarbonatul la muiat in apa.In ziua urmatoare scurgem nautul si il macinam impreuna cu ceapa,usturoiul si patrunjelul.Golim intr-un vas pasta obtinuta si punem restul de ingrediente.
Amestecam bine si dam o ora la frigider.Prajim in ulei fierbinte.Servim cu cartofi,orez,salata de varza picanta sau cu ce ne place.





2 comments:

Eri said...

Υπέροχα Λόρι μου, ελπίζω να είσαι καλά, φιλάκια!

Lori said...

Ευχαριστώ,Έρη!Καλά,παλεύουμε με τις εξελίξεις...Φιλάκια και σε σένα!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...