Pages

Friday, March 5, 2010

Pastitzio

Avem nevoie de
1 pachet de macaroane,500g carne macinata,o ceapa mare,doi catei de usturoi,un pahar de sos de rosii,un pahar de vin alb,sare,piper,scortisoara,o cutie smantana(250g),500g cascaval ras,sos beschamel dintr-un litru de lapte.

Punem macaroanele la fiert,dupa instructiuni.Macaroanele cele clasice cu gaura.In alta oala calim ceapa cu usturoiul in putin ulei,adaugam carnea macinata.Stingem cu vin si adaugam sucul de rosii.Adaugam cam o lingurita de scortisoara,sare,piper-dupa gust.Lasam 5-10 minute la foc mic.In macaroanele fierte si scurse adaugam o bucatica mica de unt,un pahar de beschamel,o mana de cascaval ras si jumatate din smantana.Amestecam bine.Ungem o tava cu un pic de ulei sau unt si punem jumatate din macaroane,peste punem jumatate din compozitia de carne macinata,punem peste tot cascaval ras,si din nou peste-restul de macaroane,carne macinata,cascaval.Acoperim bine cu beschamel,peste punem cascaval si un pic de pesmet.Se da la cuptor incins la 200C.Lasam  cam 30' pana se rumeneste pe deasupra.Lasati sa se raceasca un pic inainte de a servi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...