Pages

Monday, July 5, 2010

Tort egiptean/ΤΟΥΡΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ

Pt.tortul egiptean avem nevoie de urmatoarele
Για την Αιγυπτιακή τούρτα χρειαζόμαστε:
3foi facute pe rand in felul urmator:
Ingrediente pt 1 foaie:
2albusuri
40g alune sau nuci macinate
0,5 lingura faina
2 linguri zahar

Batem albusurile spuma cu zaharul pana cand se topeste.Intr-un bol amestecam faina cu nuca si o adaugam in bezea.Amestecam usor sa se incorporeze.Intr-o tava rotunda de 24cm punem aluatul pe hartie de copt si coacem prima foaie la foc mic pt. cam 25'.Eu am copt la 130-150 grade C.Repetam si cu celelalte doua foi.

3 φύλλα που τα φτιάχνουμε με,
2 ασπράδια αυγών
40γρ,αλεσμένα καρύδια η φουντούκια
0,5 κ.σ. αλεύρι.
2 κ.σ. ζάχαρη


Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα.Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και τα προσθέτουμε στην μαρέγκα.Ανακατεύουμε ελαφριά.Σ' ένα στρόγγυλο ταψί (24 εκ.) βάζουμε την ζύμη πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε το πρώτο φύλλο στους 130-150 C για περίπου 25 λεπτά.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 2 φύλλα. 

Dupa ce terminam cu foile ne apucam de creme.Avem nevoie de doua creme.

Crema 1:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
340 ml lapte
2 linguri de faina
170g unt
vanilie

Galbenusurile le amestecam cu zaharul,vanilia ,faina si laptele adaugat treptat intr-o cratita si punem pe foc.Amestecam intr-una pana cand se ingroasa.O lasam sa se racesca si cand e inca calduta adaugam untul frecat amestecand continuu.O lasam sa se raceasca complet si facem a doua crema.

Crema 2:
200 ml frisca
150g zahar
120g nuci sau alune un pic prajite si zdrobite un pic mai mari

Zaharul il facem caramel.Atentie,trebuie sa lucram repede!Punem o coala de hartie pergament unsa cu un pic de ulei pe o masa.Topim zaharul si repede il turnam in strat subtire pe coala de hartie de copt.Lasam sa se raceasca.Intre timp batem frisca.Dezlipim caramelul de pe hartie si il rupem in bucati.Punem intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul.Pastram pt.decor un pic de caramel,iar restul il punem impreuna cu nuca zdrobita in frisca.Amestecam bine si avem crema nr.2.

Μετά που τελειώνουμε τα φύλλα,φτιάχνουμε τις κρέμες.
Χρειαζόμαστε 2 κρέμες.

Κρέμα 1:
6 κρόκους αυγών
6 κ.σ. ζάχαρη
340 μλ. γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
170 γρ. βούτυρο
βανίλια

Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη,βανίλια,αλεύρι και γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.Αφήνουμε να κρυώσει και όταν είναι ακόμα χλιαρή προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και φτιάχνουμε την 2η  κρέμα.

Κρέμα 2:
200 μλ. σαντιγί
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. καρύδια ψημένα και σπασμένα
Καραμελώνουμε την ζάχαρη.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.

Βάζουμε ένα χαρτί ψησίματος αλίμενο με λάδι πάνω στον πάγκο εργασίας μας.Λιώνουμε την ζάχαρη και γρήγορα - γρήγορα την ρίχνουμε σε λεπτό φύλλο πάνω στο χαρτί.Αφήνουμε να κρυώσει.
Εντωμεταξύ χτυπάμε την σαντιγί.Ξεκολλάμε την καραμέλα και την σπάμε σε μικρά κομματάκια.Τα βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα και τα χτυπάμε με τον πλάστη.Κρατάμε για το ντεκόρ λίγη καραμέλα. και το υπόλοιπο το βάζουμε μαζί με τα σπασμένα καρύδια μέσα στη σαντιγί.Ανακατεύουμε καλά και έχουμε την 2η κρέμα.
 
Asamblam tortul astfel:punem prima foaie,1/3 crema vanilie,1/3 crema frisca.Continuam cu a doua foaie si a treia.Ultimul strat va fi din crema de frisca.Ornam pe deasupra cu caramel.Punem la frigider 6-7 ore.

Φτιάχνουμε την τούρτα ως εξής. 
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε πάνω του το 1/3 της κρεμάς βανίλια.(κρέμα 1),και πάνω από την κρέμα ρίχνουμε το 1/3 της δεύτερης κρέμας.Συνεχίζουμε το ίδιο με το 2 και 3 φύλλο.
Η τελευταία στρώση να είναι κρέμα σαντιγί.Διακοσμούμε όπως θέλουμε με την κρατημένη μας καραμέλα,και την βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες.

Reteta o am de pe super blog-ul palachinkaindex.blogspot.com.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...