Pages

Thursday, August 11, 2011

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ/HAMSII PRAJITE

Τι ωραία και νόστιμα ψαράκια.Οι κορούλες μου θα τρώνε λες ότι είναι κριτσίνια.Σίγουρα την ημέρα που έχουμε γάυρος παίρνουν με το παραπάνω το ασβέστιο τους.
Ce buni si gustosi pestisori.Fetitele mele mananca hamsiile prajite zici ca sunt grisine.Sigur cand gatesc hamsii isi iau calciul zilnic mai mult decat trebuie.
Ξεκινάμε με το καθάρισμα.Με το μεγάλο το δάχτυλο κόβουμε το κεφαλάκι τους και τραβάμε σιγά μαζί με τα εντεράκια τους.Θα πλένουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σ'ένα πιάτο βάζουμε ένα φλυτζάνι αλεύρι,1κ.γ. αλάτι,λίγο πιπέρι,λίγο τζίντζερ και λίγο κάρυ.
Κόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες και το τσιγαρίζουμε στο τηγάνι που θα τηγανίζουμε τα ψάρια.Κρατάμε το κρεμμύδι σε ένα πιάτο και όταν τελειώνουμε με τα ψαράκια θα ανακατεύουμε μαζί σε μια πιατέλα.Τα ψαράκια θα περνάμε από το αλατισμένο αλεύρι και θα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.Ποτίζουμε με λεμόνι και καλή όρεξη!
Incepem cu curatatul hamsiilor.Cu degetul mare rupem capul lor si tragem usor in jos,impreuna cu matele.Le spalam bine si lasam la scurs.Intr-o farfurie punem o cana de faina,o lingurita de sare,putin ginger si putin curry.Taiem o ceapa mare solzisori si o calim in tigaia unde vom praji pestele.Pastram ceapa intr-o farfurie pana terminam cu pestele si pe un platou amestecam impreuna ceapa cu pestele.Pestisorii ii trecem prin faina sarata si prajim in ulei incins.Stropim cu lamiie si pofta buna!




2 comments:

Eri said...

Ωραίο και τηγανιτό Lori, αλλά και ενας γαύρος στον φουρνο με μπολικο μαιντανό, σκορδάκι και λεμονάκι ειναι όνειρο..
Φιλάκια!

Lori said...

Θα συμφωνήσω μαζί σου,Έρι!Μια όμορφη μέρα!Φιλάκια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...