Pages

Monday, October 3, 2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑ/PLACINTA CU MERE

Αγαπάμε πολύ τα μήλα και έτσι φτιάχνουμε διάφορα.
Pt ca ne plac mult merele facem si placinta americana.

Χρειαζόμαστε:
250γρ αλεύρι
200γ ζάχαρη
αλάτι,2κ.σ. κανέλα
130γρ βούτυρο
3κ.σ.λάδι
άρωμα βανίλιας
5 μήλα,1κ.σ. χυμός λεμονιού
250γρ τυρί κουάρκ
2 αυγά
80 χιλ.λ.γάλα
1 κροκάδι
μαρμελάδα βερίκοκο για άλειμμα
Avem nevoie de:
250g faina
200g zahar
un pic de sare,2 linguri scortisoara
130g unt
3 linguri ulei
vanilie
5 mere,1 lingura suc de lamaie
250g branza dulce sau quark
2 oua
80ml lapte
1 galbenus
dulceata de caise pt uns
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με 1κ.γ.ζάχαρη και 1κ.σ.κανέλα.Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι,ζυμώνοντας ώσπου να δημιουργηθούν βολαράκια.Προσθέτουμε 5κ.σ.νερό και το άρωμα βανίλιας και δουλεύουμε το μείγμα σε μια μαλακή ζύμη.Την βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλένουμε τα μήλα,αφαιρούμε τη φλούδα και την καρδιά τούς.Τα κόβουμε σε ροδέλες ,χύνουμε από πάνω τούς το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με την μισή ζάχαρη.
Αναμειγνύουμε το κουάρκ με τα αυγά και το γάλα.Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.Βουτυρώνουμε μια φόρμα με διαμ.περ.26εκ.Παίρνουμε τη μισή ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο.Βάζουμε το φύλλο μέσα στη φόρμα και μοιράζουμε πάνω του το μείγμα κουάρκ.Καλύπτουμε με τα μήλα.Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο που το κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε καγκελωτά πάνω στα μήλα.Χτυπάμε ελαφρά το κροκάδι και αλείφουμε το γλυκό.Το ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου περ.15'.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180C και αφήνουμε να ψητεί άλλα 45'.Ζεσταίνουμε σ'ένα κατσαρολάκι λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και αλείφουμε μ'αυτή την μηλόπιτα.



Amestecam intr-un vas faina cu o lingura de zahar si una de scortisoara.Adaugam untul si uleiul si amestecam pana obtinem firimituri de aluat.Adaugam 5 linguri de apa si vanilia.Framantam  pana obtinem un aluat moale.Il punem o ora la frigider.Intre timp spalam merele,le curatam de coaja si de inima cu seminte.Le taiem felii,le stropim cu sucul de lamaie si punem peste ele jumatate din cantitatea de zahar.Intr-un vas amestecam branza cu ouale si cu laptele.Adaugam restul de scortisoara si de zahar.Aprindem cuptorul la 230 C.Ungem o forma de tarte sau o tava rotunda cu diametrul de 26cm.Din jumatate de aluat intindem o foaie cu care imbracam forma noastra.Punem umplutura de branza.Peste, punem feliile de mere.Din restul de aluat intindem o foaie si taiem fasii pe care le punem in forma de grilaj peste mere.Batem usor galbenusul si ungem placinta.Coacem in mijlocul cuptorului pt 15'.Reducem temperatura cuptorului la 180C si coacem inca 45'.Cand scoatem din cuptor incalzim intr-o craticioara niste dulceata de caise si ungem placinta.

2 comments:

gwgw said...

Ωραιοτατη την εκανες την μηλοπιτα σου,και πολυ ζηλευτη θα ηθελα πολυ ενα κομματι τωρα..καλως σε βρηκα Λορι
ελπιζω να τα λεμε στα μπλογκοσπιτακια μας καλο σου βραδυ!!!

Lori's kitchen said...

Καλώς σε γνώρισα κι εγώ,Γωγούλα μου!Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Βεβαίως και θα τα πούμε!!Όσο για τις προσπάθειες μου στον κόσμο της μαγειρικής,είμαι στην αρχή, άλλα το λατρεύω.Φιλάκια πολλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...